icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

2. klasse spiller nissespil

Billede:
Nissespil 2017 1
Dato:
19-12-2017
Kort tekst:
I starten af december fremviste 2.a og 2.b det årlige nissespil. For mange af børnene var det første gang de skulle optræde, men det lod de sig ikke holde tilbage af.
Tekst:

Skrevet af Dena Dadkhah og Karoline Flyger. Fotos af Lykke Mejdal Jensen


Nissespillet er en vigtig tradition på BK. I år er det 54 år siden, det første gang blev spillet. Nissespillet bliver altid fremført af 2. klasserne og varer omkring 25 minutter. Der bliver dog tilføjet noget nyt til stykket hvert år for at gøre hvert stykke unikt. Men nogle af de oprindelige replikker fra 60'erne er stadig de samme.


”At arbejde med klasserne har været sjovt, hårdt, nogle gange festligt og nogle gange det modsatte. De har været engageret hele vejen igennem, pludselig har de ikke gidet mere, men de har givet den gas, når de skulle,” siger Birgit Bager, som har været med til at instruere børnene.


Sekskanten blev fyldt godt op med spændte forældre og søskende, der kom for at overvære 2. klassernes nissespil. Lokalet blev godt og grundigt fyldt med en god stemning lige fra start af. Spillet blev præsenteret, lyset slukket og nisserne kom ind med sang og musik.


Man kunne godt høre at nogle af replikkerne var fra de originale nissespil fra 60’erne på grund af det gamle sprog. På samme tid blev replikker fra nutidens sprog blandet ind, hvor det hele gik op i en højere enhed.


Dejligt afbræk fra hverdagen

De spændte nisser opførte deres stykke med bravour og gav endda flere ekstranumre. Efter stykket samledes de glade nisser og deres familier til lasagne og hygge. Selvom børnene og deres familier ret hurtigt fandt ud i klasserne efter stykket, lykkedes det os at finde nogle af de børn, der var med.


”Det har været sjovt at lave nissespil og bare være sammen med sine venner. Det er bare lidt nederen, at nu skal vi til og skrive igen,” fortæller Jakob, Eva og Isaac fra 2.a. Ingen af dem synes at have været nervøse for at optræde, og de ville alle gøre det igen, hvis de kunne. 

Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.