icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

BK's nye revystjerne: Lukas Birch

Billede:
Lukas Søgaard
Dato:
07-12-2017
Kort tekst:
Allerede som 5-årig havde Lukas Birch Søgaard fra 2.B store planer for fremtiden. Han ville være revystjerne. Planen er i fuld gang med at blive til virkelighed.
Tekst:

Af Iben Engkilde og Madeleine Steenberg Williams


Som lille gik Lukas i børnehave med Henrik Lykkegaards datter. Han er en af Danmarks største revystjerner. En dag gik en af pædagogerne hen og spurgte datteren: “Er det ikke din far, der er et hindbær?” Det hørte en forvirret Lukas, som gik hjem og spurgte sine forældre, hvordan det kunne være, at en mand kunne være hindbær. Sammen så de revyen, og da hans forældre begyndte at grine, vidste Lukas, at han ville lave revy, når han blev ældre.


Lukas gør revy “hip” igen

Allerede i 7. klasse fik Lukas sin første sketch med i Cirkusrevyen, og det gav for alvor blod på tanden. I dette efterår havde han premiere på sin allerførste revy, Jægersprisrevyen, som han selv har skrevet. Det har han gjort i en alder af blot 17 år.


Mange tænker nok, at revy er noget for gamle mennesker, men det mener Lukas ikke. “Ordet revy har fået lidt mormor over sig,” siger Lukas, men da Lukas´s klasse var inde for at se hans revy, var de alle vilde med det. Han mener derfor, at revy ikke kun er noget for bedsteforældre, men at den nye generation også kan nyde det. "Man kan nærmest sige, at jeg bringer den nye generation ind i revyverdenen, ja jeg moderniserer den," fortæller han.


Drømmen er Cirkusrevyen

BK er en vigtig del af Lukas´s liv, og han vil gerne gøre skolegangen færdig, før han begynder at fokusere fuldt ud på revy. Lukas gik før i Biotek, men efter nogle år fandt han ud af, at det ikke lige var ham. "Efter 3 år fandt jeg ud af, at det med at navngive molekyler ikke lige var mig”. Heldigvis var det muligt at skifte klasse, så nu går han i 2.B.


Lukas fortæller, at han sagtens kan se revyen som sin fremtid. "Jeg håber, at jeg en dag kan se mig selv i Cirkusrevyen. Det er drømmen!" Dog ser han sig selv mere som instruktør end som skuespiller, selvom det også ville være sjovt at gøre begge. I Jægersprisrevyen var han både tekstforfatter, instruktør og skuespiller.


Lukas er en af de mange mennesker, som vi kan se som et forbillede, fordi han følger og kæmper for sine drømme - og de er endda i fuld gang med at gå i opfyldelse! Lukas er et klart eksempel på, at man altid bør følge sine drømme, og at hvis man kæmper hårdt nok, kan de gå i opfyldelse.  


Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.