icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

Creative Poets Society i Bibliografen

Billede:
cps
Dato:
30-01-2018
Kort tekst:
Onsdag d. 31/1 læser skuespilleren Christina Breuning BK's bedste poeters tekster i Bibliografen. Alle er velkomne til at komme forbi til en aften med poesi.
Tekst:

Af Dena Dadkhah


Creative Poets Society er en gruppe af elever, fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium, som er glade for at skrive. En af de elever er 18-årige Caroline Gråskov fra 3.,g som viser stor entusiasme ved Creative Poets Society - forkortet CPS. 


”Det er en gruppe, hvor folk er glade for ord, og at skrive bare generelt, her på BK, og så mødes vi en gang imellem. Nogle gange får vi noget, vi skal skrive ud fra, andre gange må man tage det, man lige kan samle sammen,” forklarer hun. CPS består af elever fra 8. klasse til 3.G og ledes af lærerne Juile Wittrup og Kenneth Sichlau.


Poeterne mødes altså om en fælles passion for poesi og ord og skriver, i hinandens selskab, hvor de også selv har indflydelse deres arbejdsprocesser. Så hvis man har hjerte og passion for poesi og, ord er Creative Poets Society det helt rigtige sted at slippe det løs.


Oplæsning i Bibliografen

Den 31. januar 2018, klokken 17:30, er det muligt at komme i biblioteksrummet i Bibliografen og høre de forskellige tekster, som eleverne har skrevet. De bliver fortolket af skuepilleren Christina Breuning. Teksterne bliver kun læst op netop denne ene gang for at bevare en form for flygtighed.


Litteraturoplæsningen foregår under temaet; Når forfatteren giver slip, og alle er velkomne til at komme og opleve Christina Breuning fortolke de unges værker og opleve, hvordan en forfatter rigtigt giver slip.


Glæden ved at skrive

”Jeg synes, det er et frirum, hvor man kan få lov til at stirre ud i luften i tre timer, hvis det er det, man vil, før der kommer noget som helst ned på papiret. Eller man kan bare skrive, skrive og skrive til man har skrivekramper, så det er meget frit, og det synes jeg er rigtig rart,” siger Caroline Gråskov.


Caroline fortæller også, hvor anderledes CPS er end undervisningen. ”Det står meget i kontrast til skolen, hvor det handler om karakterer,” siger hun. I Creative Poets Society kan man udtrykke sig ud over undervisningens rammer og skabe noget, som man ikke umiddelbart ville i undervisningen.

Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.