icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

BK's kæmpesucces i Unge Forskere

Billede:
Elever og Mårten 2
Dato:
01-05-2017
Kort tekst:
Endnu engang er det lykkedes BK at nå helt til tops i Unge Forskere! Få overblikket over vinderprojekterne her.
Tekst:

BK ryddede nærmest kategorien Life Science for præmier, da elever fra 5.Biotek tog tre af fire præmier. Flot! Et projekt til Unge Forskere varer flere måneder at forberede - med en masse forsøg, rapportskrivning og præsentationer til semifinaler. Finalen foregik over tre dage til Science i Forum, hvor de unge forskere fra hele landet præsenterede deres projekter for et stort publikum og juryen. Så konkurrencen var hård, men med vedholdenhed blev det til flotte resultater.


Vinderne er:


1. plads: Emil Lenzing (5.Biotek) med projektet Non invasiv kræftdiagnostik. Emil fik en præmie på 15.000 kr. og en rejse til USA med deltagelse i verdensmesterskaberne i Unge Forskere


2. plads: Louise Kjøller Olsen (5.Biotek) med projektet Zika og mikrocenfali. Louise fik en præmie på 10.000 kr. og en rejse til Shanghai med deltagelse i naturvidenskabelig konkurrence

 

4. plads: Sigrid Kristensen (5.Biotek) med projektet Red Bulls effekt på kroppen. Sigrid fik en præmie på 5000 kr. og en rejse til Beijing med deltagelse i naturvidenskabelig konkurrence.


Mød de tre biotekkere fortælle om deres projekter i videoen her:
I kategorien Boblere løb Anna Schäfer, Clara Rasmussen Lolck og Ida Sofie Goldschmidt fra 2. biotek med en flot pris for formidling af deres projekt Vores drivhuse stråler, hvor de har undersøgt om farvet glas i drivhuse kan give planterne bedre betingelser for at vokse.


Ligeså snuppede Emil Bremer Holgersen, Lærke Tang Münsberg og Danyu Shen en pris for projektet Termokromatisk maling – en lys fremtid, som handler om, hvorvidt man kan udnytte farven på et hus til at opvarme det om vinteren og afkøle det om sommeren ved hjælp af temperaturfølsom maling.


BK´s to 5. klasser var i år forbi Forum for at udforske, hvad Unge Forskere går ud på og for at studere på nærmere hold, hvad BK´s deltagere havde fundet på. Besøget blev brugt som inspiration til, at de to klasser næste år måskeselv skal i gang med at skabe og udforske et projekt, som de selv kan sende ind.


Galleri:
Elever og Mårten 2

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.